Bekijk profielpagina

OPEN S01E36 - 🧼 Was je handen!

Deze OPEN nieuwsbrief startte ik in juni 2019 met de woorden: Dit ’zine zal je meevoeren in de werel
OPEN S01E36 - 🧼 Was je handen!
Door Frank Meeuwsen • Editie #36 • Bekijk online
Deze OPEN nieuwsbrief startte ik in juni 2019 met de woorden:
Dit ’zine zal je meevoeren in de wereld van het open en decentrale web. Het Indieweb. Wat gebeurt er in de steegjes achter de wolkenkrabbers van Silicon Valley’s sociale silo’s? Welke Neo’s proberen los te breken van het algoritme en een hernieuwde digitale wereld te scheppen?
Op dit moment kan ik me weinig bezighouden met dat exacte doel voor deze nieuwsbrief. De afgelopen 7 dagen (denk ik? Of waren het slechts 4 dagen?) is alles ondersteboven gegooid en zien we gelijktijdig wat een enorme sociale kracht het internet heeft. Hoe fantastisch mensen elkaar vinden, elkaar helpen, eigen initiatieven starten en elkaar door deze periode helpen.
Wie ben ik dan om hier te roepen om dat vanaf je eigen domein op je eigen blog te doen? Fuck it. Als Facebook je helpt om updates van familie en vrienden te krijgen, doe het. Haal je kracht uit de veerkrachtige ouders die via Instagram Stories laten zien hoe zij thuiswerken en thuis-scholen proberen te combineren met alle shit die daar bij hoort? Geweldig, spread the word. Dagelijks even de laatste kroegpraat van Twitter halen en zo nu en dan in een deuk liggen om de memes die voorbij komen? Echt, er kan geen eigen blog tegenop hoe enorm snel goed nieuws zich verspreid over het web en dat is wat we op dit moment nodig hebben.
In een paar dagen tijd is het nieuws over algoritmische datadiefstal, Russische trollenlegers, een decentraler internet, een meer inclusief, open en publiek internet, op de achtergrond geraakt en zien we met eigen ogen wat de menselijke geest mogelijk maakt om ons door deze tijd te helpen. En dat is fantastisch.
Ik hou van de kracht van het internet, nu meer dan ooit. Ik kan me niet voorstellen hoe dit zich zou voltrekken zonder het globale neurale netwerk wat ons verbindt via telefoon en desktop. Laten we daar zuinig op zijn. Net zo zuinig als we moeten zijn op onze verplegers, dokters, artsen, onderwijzers, wetenschappers, virologen, hulpdiensten en al die anderen die in de frontlinie staan om deze kutperiode door te komen. Dank jullie wel allemaal.
En nu je handen wassen!

Check in elk geval dit artikel! 👇
Het is vreemd, maar de laatste weken ben ik veel minder op mijn blog bezig. Niet in de minste plaats omdat Thanks for Subscribing de avonden inpikt van me. Ik pak het wel weer op, zoals altijd. Dankzij de inspirerende woorden van Elja. Voor structuur in je dag, vermaak, kennisdeling, informatieverzameling. Blog on!
Nu is de tijd om weer of meer te bloggen | Elja Daae
Meer toffe links 🔗
👍 Onafhankelijke RSS-reader Inoreader biedt een deel van hun Pro pakket nu gratis aan om Covid-19 updates te krijgen. Ze hebben zelf een selectie van betrouwbare bronnen samengesteld.
🔖Een groeiende verzameling handboeken, cheatsheets en tips rondom thuiswerken of WFH (Work From Home) zoals het al hip heet. Aanrader!
🧰Vriend van de show Erwin Blom draagt ook zijn steentje bij met deze editie van Handpicked, vol positieve voorbeelden in deze barre tijden!
🧻 Ik liep maandag voor het eerst de supermarkt in na een dag of 5 en ineens begreep ik dat hamstergevoel van andere mensen. Bizar!
🦊 Ik ga er van uit dat MozFest in Amsterdam volgend jaar wél gewoon doorgaat!
Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Heb je tips, verbeteringen of opbouwende kritiek? Stuur me een bericht, ik lees alles! En als altijd, een gedeelde nieuwsbrief is een blije nieuwsbrief.
🤩 Wil je meer nieuwsbrieven? Op https://thanksforsubscribing.app vind je een groeiende verzameling mooie titels uit binnen- en buitenland.
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht