Bekijk profielpagina

OPEN S01E33 - Whatsapp in ban

Afgelopen week zou zo maar eens het omslagpunt voor de chat-app Signal kunnen betekenen. De Europese
OPEN S01E33 - Whatsapp in ban
Door Frank Meeuwsen • Editie #33 • Bekijk online
Afgelopen week zou zo maar eens het omslagpunt voor de chat-app Signal kunnen betekenen. De Europese Commissie beveelt de beveiligde chat-applicatie aan voor communicatie tussen publiek en overheid. Dat zou een eerste stap kunnen zijn voor reguliere gebruikers om naast Whatsapp eens met Signal te werken. En er dan achter te komen dat het eigenlijk net zo handig werkt. Waarna langzaam maar zeker je netwerk overstapt. Natuurlijk zijn er altijd sceptici, kijk maar naar de reacties op de berichtgeving in bovenstaande link. Wat betreft veiligheid, encryptie, open source en data zullen bedrijven het wel nooit helemaal goed doen voor iedereen. Maar dit soort stappen vind ik erg belangrijk om meer besef te kweken bij het grote publiek over de mogelijkheden naast Whatsapp. Goede zaak dus! 👍
In ander nieuws, ik ben bezig om een betere inschrijfpagina te maken voor deze nieuwsbrief en ik kan daar wel een paar quotes gebruiken. Dus als je wilt, antwoord op deze nieuwsbrief met een korte quote waarom het voor anderen de moeite waard is om je te abonneren op OPEN. Ik ben je nu al dankbaar!
On with the show!

Nieuwssite The Markup is gestart. Onderzoeksjournalistiek in de tech-sector. Aanrader! 🧐
Leestip van de week! 👇
🤖 Als een robot in alle rust een mandala voor je tekent en hem daarna weer uitveegt, ontwikkel je als mens hetzelfde meditatieve effect dan wanneer je de kleurrijke repetitieve kunstwerken zelf maakt? Een boeiende vraag op het snijvlak van robotica, religie en humanisme. Volgens bedenker Tenzin Priyadarshi wel. Hij is een boeddhistische monnik én CEO van het Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values op MIT dus heeft prima papieren om de technologie op waarde te schatten lijkt me zo.
Technology can cause positive nudges in individuals so that they can learn about focus, empathy, compassion
The robot does the hard work. Can you still attain enlightenment? - MIT Technology Review
Meer toffe links 🔗
⏲️ Brave Browser en de Wayback Machine werken samen om het web weer meer bruikbaar te maken. Go go go!
🤦‍♀️ De cijfers en feiten op een rij hoe Facebook door een gebrek aan vertalers en slechte keuzes er voor zorgde dat 6.700 mensen in 1 maand werden vermoord vanwege hun religie. Schokkend.
💸 En dat knopje “Download your information” bij Facebook? Flauwekul volgens Privacy International. Adverteerders met data-drang hebben nog altijd voorrang.
📝 Jason Kottke is een van de OG bloggers en al 15 jaar full-time aan het bloggen. Dankzij een mooi abonnementsmodel. Een van de voorbeelden dat het wél kan. Tof!
❓Al je IndieWeb vragen worden beantwoord. Soort van.
🍻 Er komt weer een Weblogmeeting! Ben erbij en ontmoet de makers van weleer!
🎵 Een fijne uitsmijter. Ga naar deze video op Youtube en gebruik je toetsenbord (werkt niet op mobiel) om liedjes te spelen. Amazing Mike! Met dank aan Hay Kranen van de Circulaire Nieuwsbrief.
Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Heb je tips, verbeteringen of opbouwende kritiek? Stuur me een bericht, ik lees alles! En als altijd, een gedeelde nieuwsbrief is een blije nieuwsbrief.
🤩 Wil je meer nieuwsbrieven? Via https://thanksforsubscribing.app kun je mijn mobiele app installeren met een groeiende verzameling mooie titels uit binnen- en buitenland.
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht