Bekijk profielpagina

OPEN S01E30 - 🚶‍♂️ Every human being is a wandering hyperlink 🔗

Het blijft bijzonder hoe snel sommige video's en ideeën zich verspreiden over het web. Afgelopen week
OPEN S01E30 - 🚶‍♂️ Every human being is a wandering hyperlink 🔗
Door Frank Meeuwsen • Editie #30 • Bekijk online
Het blijft bijzonder hoe snel sommige video’s en ideeën zich verspreiden over het web. Afgelopen weekend zag ik voor het eerst de video van Simon Weckert die met zijn karretje vol smartphones over de straten van Berlijn wandelt. Om Google Maps een loer te draaien. Om het punt te maken dat onze realiteit wordt beïnvloed door de virtuele realiteit van datapunten op een kaart. Door de 99 telefoons in zijn kruiwagentje laat Google Maps een verkeersopstopping zien in het gebied. Wat nietsvermoedende automobilisten doet besluiten om een andere route te nemen door de stad. De installatie van de kunstenaar zet je hopelijk wel aan het denken. Hoe word je dagelijks beïnvloed door notificaties, routesuggesties in kaarten, de volgorde van restaurants in de Thuisbezorgd app en je Release Radar in Spotify?
Is het nodig dat we als collectief terug duwen tegen de algoritmes? Of kunnen we net als Weckert de zoemende dataservers een loer draaien en onze eigen werkelijkheid creeëren?
Mocht je een van de weinigen zijn die de video van Simon Weckert nog niet heeft gezien, bekijk hem hier. Lees zeker zijn persoonlijke site eens door voor andere installaties en ontdekkingen in het schemergebied van de virtuele en werkelijke wereld.

Check in elk geval dit artikel! 👇
Met alle datapunten die we dagelijks doorgeven aan de Silicon Valley Overlords zijn we niets meer dan wandelende hyperlinks. Gelukkig hebben we de jongere generatie (how do you do, fellow kids!) die een maas hebben gevonden in het Zuckerberg Wetboek. Ze delen Instagram accounts met elkaar om het algoritme te voeden met tegenstrijdige datapunten. Een hamburger eten in New York terwijl je net nog aan het strand van Santa Cruz lag? Kattenvideo’s de ene minuut en theaterfoto’s de volgende? Scramble the system!
“We’re trying to live our best life and not have to worry about people watching us and watching every moment we make and have that be associated to our real life.”
Teens have figured out how to mess with Instagram's tracking algorithm - CNET
Meer toffe links 🔗
Researchers Find 'Anonymized' Data Is Even Less Anonymous Than We Thought - VICE
📔 Weblog-en-sociaal netwerk Micro.blog maakt het nu mogelijk om je antwoorden op de tijdlijn van het netwerk direct op je blog te plaatsen. Hou al je conversaties op je eigen plek!
👍 Ben je op zoek naar meer WordPress plugins om meer controle over je data te krijgen? Check deze lijst van Jan Boddez!
👷 Het Twitteraccount @WrknOnMyWebsite retweet wie aan zijn/haar website werkt. Je bent niet de enige met een moederschip!
En dan nog dit...
🤦‍♀️ Google Photos verwisselt video’s in de archieven van gebruikers…
PS: Zuckwatch is nog steeds niet gekraakt…
Dit was de OPEN nieuwsbrief weer voor deze week. Heb je tips, verbeteringen of opbouwende kritiek? Stuur me een bericht, ik lees alles! En als altijd, een gedeelde nieuwsbrief is een blije nieuwsbrief.
🤩 Wil je meer nieuwsbrieven? Via https://thanksforsubscribing.app kun je mijn mobiele app installeren met een groeiende verzameling mooie titels uit binnen- en buitenland.
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht