Bekijk profielpagina

OPEN S01E28 - Smile, you're on a global cameraroll! 📸

Januari is nog niet voorbij maar dit decennium begint al lekker pittig zeg, poehéé! (shoutout naar To
OPEN S01E28 - Smile, you're on a global cameraroll! 📸
Door Frank Meeuwsen • Editie #28 • Bekijk online
Januari is nog niet voorbij maar dit decennium begint al lekker pittig zeg, poehéé! (shoutout naar Tommie!) 🐻 Van onthullingen rondom gezichtsherkenningsoftware tot gehackte telefoons van internet-miljardairs. Maar goed dat het volgende week dinsdag de Europese Dag van de Privacy is. De Privacy Awards worden uitgereikt maar verder kan ik er weinig spectaculairs over vinden. Is er publieke belangstelling voor?
De afgelopen week was ik veel bezig met mijn werk en het zijproject ThanksForSubscribing (Maak je inbox blij!) waardoor mijn dagelijkse intake van Indieweb en Open web nieuws wat achter bleef. Maar niet getreurd, ik heb weer mooie links voor je!
Tegelijk ben ik wel benieuwd, waar zou jíj meer over willen lezen? Wat trekt je naar mijn nieuwsbrief om hem te openen en waar klik je graag op door? Klik reply en laat het me weten!
On with the show!

Bedek je gezicht terwijl je dit leest! 👇
Kashmir Hill
The privacy paranoid among us have long worried that all of our online photos would be scraped to create a universal face recognition app. My friends, it happened and it’s here: https://t.co/qfv5b27mzg
1:30 PM - 18 Jan 2020
Clearview(💶 🔐) is ineens de Cambridge Analytica van dit jaar. De onthullingen van New York Times over de gezichtsherkenning software van dit nog onbekende bedrijf kwamen wel even binnen. Minority Report is bijna binnen handbereik. Het zal misschien niet via Clearview zijn maar de geest is nu wel uit de fles. Het web wordt continu geschraapt voor beeldmateriaal en in databases gestopt om later te matchen met politiebeelden, foto’s van activisten, journalisten, of een willekeurige minderheid die niet bevalt bij een overheid. Buckle up voor meer van deze onthullingen.
Meer over het open web 🔗
Using IFTTT to syndicate (PESOS) content from social services to WordPress using Micropub
IndieWebGuides
Could this plan make Facebook obsolete? | WIRED UK
Badaboom badabing, dat was het weer voor deze week! Je kunt altijd eerdere edities teruglezen in het archief en tip me gerust als je iets interessants tegenkomt voor deze nieuwsbrief. Dat mag via email, Twitter, webmention of een leuke kaart in de post. Of gewoon als reply op deze mail.
Blog on!
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht