Bekijk profielpagina

OPEN S01E19 - Je Personal-Website-Verse

Vorige week was het internet 50 jaar jong. Hoera! Op 29 oktober 1969 wewrd het eerste bericht tussen
OPEN S01E19 - Je Personal-Website-Verse
Door Frank Meeuwsen • Editie #19 • Bekijk online
Vorige week was het internet 50 jaar jong. Hoera! Op 29 oktober 1969 wewrd het eerste bericht tussen twee computers verstuurd, over een afstand van zo’n 500 kilometer. Dit zou het begin zijn van het internet. Het verstuurde bericht was eerlijk gezegd weinig verheffend. Na de eerste twee letter L-O liep het systeem vast. Waarmee direct de eerste internet crash een feit was. Maar vanaf dat moment ging het alleen maar voorwaarts en is het internet ontstaan zoals we het nu kennen. Er is altijd wel iets gaande op en over de sociale netwerken. Ik focus deze editie weer op al het moois wat wordt geschreven op persoonlijke sites.
PS: De donatie-teller voor de XS4ALL opvolger staat inmiddels op 2,2 miljoen euro. Ik ben benieuwd naar de plannen komende maandag!

Check in elk geval dit artikel! 👇
Into the Personal-Website-Verse
Meer toffe links 🔗
Why You Should Have a Website — James Gallagher
✊ Tantek Çelik geeft op WordCamp St. Louis zijn fraaie presentatie Take Back Your Web over het belang van je eigen identiteit en data op het web. Deze videolink brengt je direct naar de start van zijn verhaal. Luister zeker ook naar de Q&A aan het einde.
🥳 Een diepe buiging naar mijn Indieweb vriend Ton Zijlstra die inmiddels 17 jaar online publiceert.
🔐 Ik wilde jullie deze tip niet onthouden: hoe je in Firefox kunt omzeilen dat sommige websites je geen wachtwoorden laten plakken uit wachtwoordmanagers. Handig!

Check mijn blog Digging the Digital voor meer over het open en decentrale web. Stuur deze nieuwsbrief gerust door en blog on!
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht