Bekijk profielpagina

OPEN S01E17 - Hoe start je met het Indieweb op WordPress?

Ik heb geen idee of het iets is wat in de lucht hangt, maar deze week kwamen vrij plots allerlei grot
OPEN S01E17 - Hoe start je met het Indieweb op WordPress?
Door Frank Meeuwsen • Editie #17 • Bekijk online
Ik heb geen idee of het iets is wat in de lucht hangt, maar deze week kwamen vrij plots allerlei grotere, meer duidende artikelen (weer) online over het Indieweb. Sinds IndieWebCamp Amsterdam ben ik bezig met een serie artikelen waarin ik praktisch uitleg hoe je kunt starten met de Indieweb bouwstenen als je een WordPress site hebt. Ik doe dat om twee redenen. Toen ik startte met deze plugins vond ik het heel moeilijk om een heldere uitleg te vinden over de mogelijkheden zonder dat het té technisch wordt. Ik vind dat we als community juist dit soort onderwerpen veel simpeler kunnen brengen zonder een evangelische ondertoon. Wat kan het, wat kan het (nog) niet en hoe werkt het? Ten tweede denk ik dat het helpt om dergelijke artikelen in het Nederlands te schrijven en het zo in ons land verder bekend te maken. Niet dat we zo'n moeite hebben met de Engelse taal, maar een artikel in je moerstaal brengt het misschien wat dichterbij.
Ik hoop dat je er iets aan hebt of dat je in elk geval de artikelen wilt delen in jouw community!

Check in elk geval deze artikelen! 👇
Tja, dat is een inkopper. Een beetje zelfpromotie mag na 16 edities wel eens. Daarom deel 1 tot en met 3 van mijn serie over het gebruik van de Indieweb plugins in WordPress!
Hoe gebruik je WordPress en het indieweb samen? - Digging the Digital
Hoe gebruik je IndieAuth met WordPress - Digging the Digital
Hoe gebruik je WordPress en Micropub samen - Digging the Digital
Meer toffe links 🔗
👩‍⚕️ Het artikel “What is the IndieWeb & Why should you care” van W. Ian O'Byrne is niet nieuw maar werd deze week weer her en der gelinkt. Niet zonder reden, erg inzichtelijk!
📢 Jamie Tanna schreef deze week “The IndieWeb Movement: Owning Your Data and Being the Change You Want to See in the Web” naar aanleiding van zijn eigen presentatie over het onderwerp. Veel zijpaden en goede links naar andere sites!
📜 Ik hoorde in de podcast “Een podcast over media” over de nerd-boekenclub van onder andere Alexander Klöpping en Maurits Martijn. Er is niet veel over bekend, maar Bits of Freedom directeur Hans de Zwart deelt de boekenlijst van de club. Daar staan interessante titels tussen!


Check mijn blog Digging the Digital voor meer over het open en decentrale web. Stuur deze nieuwsbrief gerust door en blog on!
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht