Bekijk profielpagina

S01E02 - Return of the blogroll? 📜

Happy donderdag! Mensen volgen op sociale netwerken is wat we het liefste doen. Het is de backbone va
S01E02 - Return of the blogroll? 📜
Door Frank Meeuwsen • Editie #2 • Bekijk online
Happy donderdag! Mensen volgen op sociale netwerken is wat we het liefste doen. Het is de backbone van het sociale internet, ooit gestart door de blogrolls. De meeste weblogs hadden in de zijbalk een lijst met favoriete blogs die ze volgden, al dan niet met een RSS feed er bij vermeld. Er lijkt een hernieuwde interesse te zijn in de blogrolls.
Het is allemaal nog pril en de discussie is soms wat technisch. Maar als je leest hoe Chris Aldrich en Ton Zijlstra over en weer pingpongen op hun eigen blog over dit onderwerp, ik word daar blij van!
De technologie is er (nog altijd) en iedereen heeft wel zijn lijstje met favoriete blogs en sites. Waarom deze niet op je site publiceren? Check de link hieronder als startpunt voor meer achtergrond.

Belangrijk leesmoment om de tijd voor te nemen
From Following Posts and Blogrolls (Following Pages) with OPML to Microsub Servers and Readers
Lunchpraat
Glitch Podcast 18: Gaat het Indieweb het internet redden?
💪 Marco Raaphorst legt uit dat je niets aan jaknikkers hebt. Doe je eigen ding! https://marcoraaphorst.nl/52624/tegengeluid/
🎪 Ik ben vrijdag op de Dutch Digital Day, eens luisteren wat o.a. Mike Monteiro en Jamie Bartlett over design, technologie en ethiek te vertellen hebben!
Blog on!
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht