Bekijk profielpagina

S01E01 - Digitale vrijheid ✊🏴‍☠️

Het voelt wel goed om te beginnen met een bewaar-issue. Een eerste editie die niet iedereen heeft. Al
S01E01 - Digitale vrijheid ✊🏴‍☠️
Door Frank Meeuwsen • Editie #1 • Bekijk online
Het voelt wel goed om te beginnen met een bewaar-issue. Een eerste editie die niet iedereen heeft. Als je over tientallen jaren je email-archief laat scannen door de Your Life Your Memory AI Robots™️ om een accurate autobiografie samen te laten stellen, wie weet komt deze mail nog bovendrijven en ben je een van de weinigen die de originele kopie in handen heeft.
Naast mijn blog nog een nieuwsbrief? Waarom niet. Als zij-die-het-menen-te-weten zeggen dat nieuwsbrieven nog altijd de way to go zijn om contact te hebben met de lezer, dan gaan we dat doen.
Als je mijn blog volgt, dan zul je zo nu en dan een deja vu gevoel hebben met deze nieuwsbrief. Voelt wel lekker toch? Makes you feel ALIVE! Algoritmes hebben geen deja vu, of had ik dat al eens verteld?
Dit ’zine zal je meevoeren in de wereld van het open en decentrale web. Het Indieweb. Wat gebeurt er in de steegjes achter de wolkenkrabbers van Silicon Valley’s sociale silo’s? Welke Neo’s proberen los te breken van het algoritme en een hernieuwde digitale wereld te scheppen?
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is gegarandeerd blockchain-vrij tot er een echt nuttige en dagelijks bruikbare toepassing voor is gevonden.

Belangrijk leesmoment om de tijd voor te nemen
On Dat://
Niet geheel onbelangrijk om te weten tijdens de lunch
Regulating Big Tech makes them stronger, so they need competition instead - Open Voices
Weg met de nieuwsbrieven? - Digging the Digital
Parate kennis in wording
I would say treat the web like that big red button of the original Flip camera. Just push it, write something and then publish it
Three conversations about blogging - Ton Zijlstra maakt een fraai overzicht en brengt hoop voor de bloggers van de toekomst.
IndieWeb Summit Portland - 29 en 30 juni. Ver weg maar live te volgen op de internets!

Blog on!

Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht