Bekijk profielpagina

OPEN S01E16 - We zijn web werkers 🔩

Na IndieWebCamp Amsterdam en New York is komend weekend Brighton het decor voor de volgende IndieWebC
OPEN S01E16 - We zijn web werkers 🔩
Door Frank Meeuwsen • Editie #16 • Bekijk online
Na IndieWebCamp Amsterdam en New York is komend weekend Brighton het decor voor de volgende IndieWebCamp. Als ik de deelnemerslijst zo zie verwacht ik veel interessante discussies en demo’s. Uiteraard zal veel van de WebCamp weer worden gestreamed. Hou de site in de gaten als je er meer over wilt weten!

Check in elk geval dit artikel! 👇
Ik kreeg deze presentatie getipt in het Slack kanaal van mijn werk en ik heb ademloos gelezen. Ethan heeft een fraaie transcript inclusief slides online gezet en het is de moeite waard. Over het werken in de online industrie, hoe zich dat heeft ontwikkeld en hoe het zich dreigt te ontwikkelen. Ik zie parallellen met presentaties die ik vorige week op Emerce Eday zag over onder andere webdesign-tools die vanuit schetsen een werkend prototype maken. Maar ook waanzinnige software van onder andere Netflix. Zijn verhaal rondom deze ontwikkelingen zetten je aan het denken.
The World-Wide Work. — ethanmarcotte.com
Meer toffe links 🔗
🧰 Het is geen verrassing dat ik van persoonlijke sites hou. Deze directory geeft een heerlijk avondje doorklikplezier!
🌞 Elmine legt op haar blog uit waarom foto’s een speciaal soort data zijn in de indieweb-gedachte. Jij als maker bent altijd de eerste eigenaar. First Ownership.
🏡 Herkenbaar. “A pain point of the IndieWeb is that it’s sometimes not as convenient to share content as it is on the common social media platforms.” Max fixt het. Je moet wel even flink wat knutselen om het makkelijk te maken. Maar het kán.
Bouw je community op je eigen domein.
Jason Scott
So OF COURSE Yahoo! is going to stop allowing use of Yahoo! Groups in exactly one week, and OF COURSE Yahoo! is going to delete/wipe ALL content in ALL Yahoo! Groups in 3 months. And OF COURSE the front page says NOTHING about it. https://t.co/2tNGpt9WoX https://t.co/2U52mPK2ej
3:28 PM - 16 Oct 2019
Extraatje!
🎁 Extraatje: Een blogroll van een random blogger. Deze keer van Warren Ellis.

Check mijn blog Digging the Digital voor meer over het open en decentrale web. Stuur deze nieuwsbrief gerust door en blog on!
Hoe vond je deze editie?
Frank Meeuwsen

Er is meer dan je Twitter of Instagram tijdlijn! Je krijgt wekelijks inzichten, ideeën en bruikbare tips rondom het Indieweb en het open en decentrale web. Je kunt me ook volgen op mijn blog https://diggingthedigital.com/

I'm on #TeamHuman

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Frank Meeuwsen met Revue.
Vossegatselaan 44, 3583 RV Utrecht